Lastenhuoneen sisustus – parhaat vinkit

Lastenhuone on lapsen oma tila, jossa hän viettää aikaa ja leikkii. Siksi lastenhuoneen sisustuksessa kannattaa panostaa turvallisuuteen ja mukavuuteen. Lastenhuoneen sisustukseen on järkevää valita huonekaluja, joita ei ole helppo kaataa sekä panostaa laadukkaisiin materiaaleihin, jotka kestävät rajummankin riehumisen.

Valaistus on myös tärkeässä roolissa lastenhuoneen sisustamisessa. Valaisimien tulisi tarjota hyvin valoa ja samalla luoda tunnelmallinen ympäristö. Hyvinä vinkkeinä valaistukseen esimerkiksi seinään kiinnitettävä lamppu, himmennettävät lamput ilta-aikaa ajatellen, sekä LED-valaisimet hauskaksi elementiksi lastenhuoneen sisustukseen. Lastenhuone saa lopullisen silauksen erilaisilla tapeteilla ja maaleilla – ne auttavat luomaan lapsille persoonallisen leikki- ja oleskelutilan. Kannattaa kokeilla erilaisia vaihtoehtoja niin väreiksi kuin materiaaleiksikin.

Mistä rahaa lastenhuoneen remonttiin?

Lastenhuoneen remonttiin voi saada rahoitusta erilaisista lainoista ja luotoista. Kannattaa tutkia oman alueen tarjontaa ja katsoa, mitä erilaisia vaihtoehtoja on saatavilla. Lainaa voi hakea myös pankista tai rahoituslaitokselta. Lainan määrä ja korko riippuvat usein hakijan taloudellisesta tilanteesta sekä lainanottajan luottokelpoisuudesta, kokeile lainalaskuria saadaksesi selville minkälainen laina on mahdollista saada.

Lastenhuoneen sisustus – nämä kannattaa ottaa huomioon

Lastenhuoneen sisustamiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Se on paikka, jossa lapset viettävät paljon aikaa ja jossa he voivat olla luovia ja leikkisiä. Siksi lastenhuoneessa tulisi olla mukavia ja turvallisia ympäristöjä, joissa lapset viihtyvät. Lastenhuoneeseen kannattaa valita sinne sopivia materiaaleja, kuten pehmeitä mattoja ja tyynyjä. Nämä auttavat luomaan miellyttävän tunnelman huoneeseen.

Myös seinien tapetoiminen tai maalaaminen eri väreillä voi tuoda iloa ja eloa lastenhuoneeseen. Valaistus on myös tärkeä osa lastenhuonetta. Valaisimet tulisi valita niin, että ne antavat riittävsti valoa huoneeseen, mutta eivät ole liian kirkkaita. Yövalo on hyvä ratkaisu pimeisiin öihin.

Koriste-esineet sopivat tuomaan iloa ja väriä lastenhuoneeseen. Ne voivat olla esimerkiksi leluja, pelejä tai taidetta – mitä tahansa mikä innostaa lapsia. Lasten sohva tai -tuoli voi myös tuoda lisämukavuutta huoneeseen ja auttaa lapsia rentoutumaan ja nauttimaan olostaan.

Kiva ja toimiva lastenhuone syntyy näin

Lastenhuoneen suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon lapsen ikä ja tarpeet. Huoneessa tulisi olla riittävästi tilaa leikkimiseen, lukemiseen ja opiskeluun. Se voi sisältää myös työpöydän, jos lapsi tarvitsee sitä koulutyöhön. Valaistus on tärkeä tekijä lastenhuoneessa. Valaisimien tulisi olla turvallisia ja helppokäyttöisiä, jotta lapset voivat itse muuttaa valaistusta eri tilanteisiin. Valaisimet voivat olla sekä kattovalaisimia että pöytä- ja lattialamppuja.

Sisustuksessa kannattaa panostaa laadukkaisiin materiaaleihin, jotka ovat helppoja pitää puhtaina ja hygieenisinä. Varsinkin pinnoitteiden tulisi olla helposti puhdistettavia, sillä lastenhuoneessa tapahtuu paljon! Pintamateriaalien lisäksi lastenhuoneeseen voi tuoda viihtyisyyttä esimerkiksi vaihtamalla verhoja tai maalaamalla seiniin hauskoja kuvia. Lapsille voi myös antaa mahdollisuuden osallistua huoneensa suunnitteluun, jolloin he saavat omakohtaista kokemusta sisustuksesta ja tuntevat olonsa mukavaksi omassa huoneessaan.